Skok v poletje II.

Naslednje jutro sva se odjavila iz hostla, odpešačila do lokalne avtobusne postaje in se zapeljala na Melaka Sentral, odkoder vozijo avtobusi v Kuala Lumpur.  Po parih minutah vožnje smo zavili na bencinsko črpalko, šofer je najprej šel odtočit, potem pri prižganem avtobusu natočil gorivo in potem še malo pokramljal s prodajalcem. Šele ko so se začeli domačini pritoževati je prigodrnjal nazaj. Postaja Melaka Sentral je precej kaotična, še posebej, če si prvič tam. Karte lahko kupiš na večih okencih različnih prevoznikov. Po par neuspešnih poskusih sva jih končno uspela kupiti in po pol ure čakanja, sva celo dočakala bus. Spet ful udoben, pri odhodu smo zamujali samo 20 minut. 2 uri vožnje mimo neskončnih nasadov palm sta minili mimogrede in že smo prispeli v Kuala Lumpur, miljonsko prestolnico Malezije.

Iz postaje Pudu Sentral sva tudi malo po sreči takoj našla hostel Matahari Lodge (tri nočitve za dve osebi 53 EUR), kjer sva imela rezervirano sobo. Predvidoma z oknom, ampak so nekaj zakvačkali, tako da sva preizkusila tudi spanje v sobi brez oken. Precej klavstrofobičen občutek, še posebej, ko si ugasnil luč. Lokacija hostla je super, na robu Chinatowna in korak od Central Marketa. Tudi postaja podzemne je praktično čez cesto. Malo sva se razpakirala, potem pa šla najprej na kosilo kar v Chinatown, kjer sva se (spet za drobiž) fajn najedla, potem pa sva s podzemno šla v center. Metro je sicer čist, zelo klimatiziran in točen, plačaš toliko kot se pelješ. Mestno jedro je čisto nekaj drugega. Moderno, čisto, lepo. Vse poti vodijo k Petronas Twin Towers, nekoč najvišjo stavbo na svetu, in tudi naju je odneslo tja. Ko prvič stopiš ob vznožje te gromozanske jeklene konstrukcije, se ti kar malo zvrti v glavi. Tudi drugič in tretjič ni nič drugače. Kar nekaj časa sva preživela tam okrog, tudi v parku za dvojčkoma, kamor sva si šla namakat tačke.

Z vlakom sva se odpeljala še do Batu Caves, apnenčastih jam, ki sicer niso kaka posebej atrakcija, če si že bil v jami tipa postojnska, so pa toliko bolj zanimive opice, ki jih tam res ne manjka. Do vhoda v jame vodi 270 precej strmih stopnic, vlage je v zraku toliko, da si moker že, če si popolnoma pri miru. Ko prideš na vrh stopnic, je približno tako, kot bi prišel iz savne.

Precej časa sva preživela tudi v Chinatownu. Definitivno najboljša hrana, najbolj smrdljiv durian, največje število prodajalcev cdjev z muziko in filmi, najbolj neverjeten wet market kar sva jih kdaj doživela in še bi lahko pisala.

3 dni je bilo dovolj, da sva videla vse, kar sva planirala. Že prvi dan so naju mulci na motorju skoraj spravili ob kar lep del premoženja, ki sva ga imela s sabo, a jim na srečo ni uspelo. Take kraje postajajo vedno bolj popularne in tudi na forumih je že kar precej opozoril. Previdnost ne bo odveč, hoja ob levem robu pločnika pa tudi ne.  

Posebno doživetje so bili food courti, ki sva jih (vsaj v tako velikem številu in obsegu) srečala prvič. Škoda, da se pri nas ne spomnijo česa takega, super način prehranjevanja je to. Poskusila sva vse živo, včasih na podlagi slikce, včasih glede na krožnike na sosednjih mizah, velikokrat pa kar na pamet. In vsakič je bilo odlično. Včasih sicer peklensko pekoče, tudi če si rekel not spicy.

Hostel je bil super, v ceno paše tudi zajtrk (toast, kikirikijevo maslo in fino jagodno marmelado, pa kavo+čaj), na voljo je wifi in računalnik povezan na internet. Osebje je ful prijazno in če bi še kdaj šla, bi sigurno šla v Matahari Lodge. Zadnji večer sva prek neta kupila karte za avtobus v Cameron Highlands (70 EUR za dve, 4 ure vožnje). Naslednje jutro sva se tako izognila vsem agentom, ki ti že na vhodu na postajo težijo where are you going?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s